flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьом підозрюваним у вчиненні вимагання обрано запобіжний захід

17 червня 2021, 17:01

Сьогодні, слідчим суддею Октябрського районного суду м.Полтави трьом підозрюваним у вчиненні вимагання обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

За даними слідства, троє чоловіків віком від 27-ми до 29-ти років, один з яких вже має кримінальний досвід, організували так званий бізнес з вимагання коштів з місцевих мешканців, зокрема й підприємців. При цьому у разі відмови погрожували їм  фізичною розправою. Так, з одного з місцевих мешканців учасники угруповання вимагали 1000 доларів США за його спокійне життя.  15 червня 2021 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області, слідчі обласної поліції за силової підтримки КОРД затримали трьох осіб під час отримання чергової частини коштів від потерпілого – 10 тис. грн. 

Наразі особам оголошено підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба суду