flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За відсутності збитків бюджету під час реконструкції покрівлі суд виправдав директора Миргородського ПТУ та його підрядника

24 вересня 2021, 09:00

23.09.2021 Октябрським районним судом м. Полтави за відсутності складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України виправдано громадян М та Л., які обвинувачувались заволодінні бюджетними коштами шляхом завищення обсягів виконаних робіт під час реконструкції покрівлі професійно-технічного училища №44 по вулиці Козацькій, 26 м. Миргород протягом 2017-2018 років.

 

Проведеною у справі будівельно-технічною експертизою установлено, що обсяги робіт не були завищені, а реконструкція проведена з дотриманням відповідних норм і стандартів на підставі проектно-кошторисної документації, відтак збитки бюджету відсутні.

 

Запізнення з виконанням окремих робіт через несприятливі погодні умови та усунення незначних недоліків у роботі знаходяться в господарсько-правовій площині та не є кримінально-карними за законодавством України.

 

При постановленні вироку судом враховувались вимоги Конституції України, Конвенції про захист прав та основоположних свобод, норми Цивільного, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, практика Європейського суду з прав людини.

 

Наразі вирок суду не набрав чинності та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів.

 

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному реєстрі судових рішень за №554/6842/17

 

 Прес-служба суду