flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змін в спеціалізації розгляду справ не відбулося

06 жовтня 2021, 13:13

Головою суду за підтримки переважної більшості суддів кримінально-правової спеціалізації була ініційована пропозиція щодо врівноваження навантаження на слідчих суддів, які до того ж здійснюють розгляд усіх цивільних справ.

 

Різниця у навантаженні окремих суддів складає більше 1 тис. справ, але ініціатива розумного розподілу навантаження не була підтримана більшістю суддів слідчих, які вважали його співмірним, що унеможливило зборам суддів прийняти позитивне рішення з даного питання.

 

Не була підтримана цими ж суддями і пропозиція щодо внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу Октябрського районного суду м. Полтави в частині  виконання вимог статті 6 Конвенції щодо права кожного на справедливий суд, встановлений законом упродовж розумного строку, зокрема, якщо в суді рішенням загальних зборів визначено спеціалізацію суддів, коли її застосування неможливе, автоматизований розподіл судових справ повинен здійснюватися між всіма суддями незалежно від їхньої спеціалізації.  

 

Проте, на зборах було вирішено інші питання, зокрема щодо чергування суддів, яке тепер здійснюється у вихідні дні відповідно до графіку, що затверджується головою суду один раз на квартал, де визначаються три чергових слідчих судді, помічник судді, секретар судового засідання та працівник канцелярії суду. Затверджений графік чергування направляється керівникам правоохоронних органів міста і області, на яких поширюється юрисдикція Октябрського районного суду м. Полтави.

 

Графік чергування слідчих суддів можна переглянути за посиланням: https://ok.pl.court.gov.ua/sud1622/pro_sud/1/1190263/

 

 

Прес-служба суду