flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДОВІЧНЕ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ. СУД ПРИСЯЖНИХ ВИЯВИВСЯ НЕВБЛАГАННИМ, КАРАЮЧИ ЗА ПОВТОРНЕ ВБИВСТВО

03 березня 2023, 08:45

02 березня 2023 року Октябрський районний суд м. Полтави у складі двох професійних суддів та трьох присяжних одностайно засудив громадянку Д. відповідно до пунктів 6, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України за вчинення розбійного нападу та умисного вбивство потерпілої К. до покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього її майна.

Згідно вироку суду, 05 січня 2017 року близько 16 годин обвинувачена Д, будучи особою, яка раніше вже вчинила умисне вбивство, рухалася в якості пасажира в автомобілі «таксі» із м. Полтава у напрямку смт. Нові Санжари Полтавської області разом із іншими особами, в тому числі раніше не знайомою потерпілою К., на якій помітила прикраси і дві жіночі сумки та в неї виник умисел на незаконне заволодіння вказаними речами.

Неподалік дачного кооперативу «Автомобіліст» в селі Пологи-Низ Новосанжарського району Полтавської області, обвинувачена Д. з корисливих мотивів витягла взятий із собою кухонний ніж, із яким напала на К. та нанесла  їй два удари в шию, внаслідок чого остання померла на місці, після чого заволоділа речами потерпілої на загальну суму біля тринадцяти з половиною тисяч грн.

Обвинувачена та її захисник просили визнати переважну більшість доказів у справі недопустимим, проте суд присяжних їх відхилив та застосував максимальну міру покарання.

З вироком суду можна ознайомитись за посиланням № 542/381/17.