flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доопрацьовано функціонал АСВП

19 вересня 2023, 16:32

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» 15.09.2023 року оновило програмне забезпечення Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП). 

В рамках проведеного оновлення було доопрацювано функціонал системи з метою покращення роботи користувачів АСВП, зокрема:

- оновлено інформаційний обмін з Пенсійним фондом України, в рамках якого виконавці отримуватимуть інформацію про фізичних осіб-боржників, які отримують пенсії, розмір їх пенсії, найменування органу Пенсійного фонду, на обліку в якому перебуває боржник, а також інформацію про фізичних-осіб боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про їх останнє місце роботи;

- розширено перелік підстав для прийняття виконавчої дії «Закінчення виконавчого провадження»;

- забезпечено можливість реєстрації та прийняття постанови про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника для здійснення видаткових операцій.

- до переліку виконавчих дій додано нову виконавчу дію «Припинення дії постанови про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку» з формуванням відповідного процесуального документу.

- здійснено ряд інших покращень та виправлено низку помилок в роботі АСВП, серед який – виправлено помилку по відображенню відповіді від Податкової служби на сайтах АСВП-веб та ЄРБ.

В рамках вказаних доопрацювань було модифіковано функціонал прикладного програмного інтерфейсу АСВП, засобами якого здійснюється інформаційний обмін з надавачами платіжних послуг, в частині додання нового методу із отримання постанов про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника для здійснення видаткових операцій та припинення дії такої постанови. Оновлений регламент інформаційної взаємодії опубліковано за посиланням: https://nais.gov.ua/files/general/2023/09/15/20230915105742-29.pdf

Державне підприємство "Національні інформаційні системи"