flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Максимальне покарання за порушення безпеки руху в стані наркотичного сп’яніння, що призвело до загибелі трьох людей у Харкові

30 жовтня 2023, 15:31

Сьогодні,  Октябрським районним судом міста Полтави громадянину М за ч. 4 ст. 286-1 КК України призначено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років та на 10 років позбавлено права керування транспортними засобами. Задоволено позови потерпілих.

Судом встановлено, що 25.11.2021 року приблизно о 18 годині 20 хвилин М, керуючи в стані наркотичного сп’яніння технічно справним автомобілем «МАN» з напівпричепом у місті Харкові рухався вулицею Зарічною у напрямку вулиці Соборної.

Наближаючись до регульованого перехрестя Кільцевої дороги та вулиці Салтівське Шосе, діючи з необережності, в порушення пунктів 8.7.3 (е), 8.10 Правил дорожнього руху України, при увімкненні забороняючого для нього червоного сигналу світлофора продовжив перетин цього перехрестя, не надав дорогу автомобілю CHEVROLET, який  перетинав вказане перехрестя на зелений сигнал світлофора, внаслідок чого скоїв із ним зіткнення. Після чого автомобіль МАN з причепом перекинувся на лівий борт та затиснув автомобіль RENO LOGAN під керуванням П.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 49 річний водій та його дворічна та сорокадев’ятирічна пасажирки від отриманих травм померли на місці події.

Наразі вирок суду не набрав чинності та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному реєстрі судових рішень за № 643/1392/22.

 

 

Довідково: Стаття 286-1 Кримінального кодексу України. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння

Частина 4. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, -

караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

 

Прес-служба суду