flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сайті Ради суддів України оновлено інтерактивну карту судів України за 2023 рік

25 січня 2024, 14:35

Рада суддів України оновила інтерактивну карту судів України з розрахунками нормативів навантаження на суддів і суди з урахуванням кількості справ, які розглядаються судами впродовж звітного 2023 року.

Дана карта розроблена з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Для розрахунків на карті й у таблицях використано дані статистичної звітності за 2023 рік.

Інформація, що відображена в інтерактивній карті, сформована за даними судової статистики за 2023 рік, де розраховані показники нормативного часу, необхідного для розгляду справ і матеріалів, які надійшли до місцевих та апеляційних судів, та орієнтовна нормативна чисельність суддів місцевих та апеляційних судів. Показники щодо чисельності суддів надані у робочому порядку управлінням з питань персоналу Державної судової адміністрації України.

Окрім нормативної чисельності у звітності відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Подивитись інтерактивну карту можна на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Звертаємо увагу, що карта відображає статистичні дані за другий рік активної фази війни, у якій Україна веде визвольну боротьбу проти російського агресора, що 24 лютого 2022 року напав на Україну з метою знищення нашої держави.

За цей період (після 24.02.2022) в Україні на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях залишаються і, відповідно, не здійснюють правосуддя 54 суди (8%), а саме: Донецька область - 8 судів; Луганська - 16 судів; Запорізька - 16 судів; Херсонська область - 14 судів.

 

За інформацією пресслужби Ради Суддів України

 

Згідно вказаних статистичних даних за 2023 рік Октябрський районний суд м.Полтави займає п’ятнадцяте місце по Україні та перше місце в Полтавській області за рівнем навантаження.