flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу міському голові

05 січня 2023, 13:15

Клопотання про обрання запобіжного заходу щодо міського голови та його відсторонення від посади направлене до апеляційного суду для вирішення питання про передачу до іншого суду.

Октябрський районний суд м. Полтави не може розглянути вказані справи у зв’язку з задоволенням самовідводів від розгляду справи з підстав визначених Кримінально процесуальним кодексом України всіма слідчими суддями, крім тих, які в цей час перебувають у щорічних відпустках.

 

Примітка:

Відповідно до частини першої  статті 80 КПК України за наявності підстав, передбачених статтями 75-79 цього Кодексу, слідчий суддя, суддя, присяжний, прокурор, слідчий, дізнавач, захисник, представник, експерт, представник персоналу органу пробації, спеціаліст, перекладач, секретар судового засідання зобов’язані заявити самовідвід.

Відповідно до пункту 2 частини першої  статті 34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд до іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін.