flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності

24 лютого 2021, 11:55

На виконання частини 13 статті 109 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" оприлюднюється інформація  про притягнення судді Октябрського районного суду м. Полтави до дисциплінарної відповідальності.

Рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя № 299/1дп/15-21 від 10 лютого 2021 року, яке надійшло до суду 23 лютого 2021 року, суддю Октябрського районного суду м. Полтави Материнко Марину Олександрівну притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу протягом трьох місяців.

Підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності стали висновки Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про допущення суддею дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 4 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (допущення суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод (права на справедливий суд)) та підпункту «а» пункту 1 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (інше істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило учасниками судового процесу реалізацію наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків).

З повним текстом рішення можна ознайомитися за посиланням: Вища рада правосуддя  https://hcj.gov.ua/doc/doc/6018

 

Прес-служба суду