flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьом учасникам злочинної групи, очолюваної «кримінальним авторитетом» обрано запобіжні заходи

12 листопада 2021, 15:00

Учора, слідчим суддею Октябрського районного суду м.Полтави трьом учасникам злочинної групи, очолюваної «кримінальним авторитетом» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

За даними слідства, у жовтні цього року у м. Хорол між власником кафе і місцевим жителем виник конфлікт, після якого власник закладу звернувся до знайомого «кримінального авторитета» за «допомогою» у його вирішенні. Наступного дня учасники злочинної групи зустрілися з потерпілим у визначеному  місці, побили останнього, силоміць заштовхнули в автомобіль і повезли додому, де примусили віддати 8 тис. дол. США, а також заволоділи транспортним засобом, на якому з місця події зникли.

Особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі людини, вимаганні та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України). Окрім цього, організатору групи інкриміновано умисне поширення в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба суду