flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив 4 роки позбавлення волі зловмиснику за викрадення 20-річної мешканки м. Полтави

20 квітня 2022, 17:15

Учора, судом засуджено 22-річного мешканця м. Полтави, громадянина М., який разом з Особою 1, відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, у зв’язку з ухиленням її від органів досудового розслідування та суду, 14 листопада 2021 року, близько 16 години, викрав потерпілу Б. та на власному автомобілі вивіз її в поле в один з населених пунктів Дніпропетровської області, де зловмисники утримували її впродовж двох діб. Особа 1, яка на цей час перебуває у розшуку, за цей час примушував потерпілу Б. вступити з ним в шлюб і отримавши категоричну незгоду на це, допустив її зґвалтування, а громадянин М. в цей період сприяв незаконному утриманню потерпілої, відвідував їх в полі та приносив продукти харчування. Тільки по спливу двох діб громадянин М., зрозумівши, що потерпіла Б. не погодиться на пропозицію Особи 1 вийти за нього заміж, вони відвезли її та повернули рідним, з якими вона до викрадення проживала.

Допитаний в ході судового розгляду справи обвинувачений  визнав свою вину.

Судом громадянину М. визначено покарання у виді чотирьох років позбавлення волі. Як вирішив суд, саме таке покарання є достатнім за вчинення тяжкого злочину щодо особи.

Автомобіль, за кермом якого перебував громадянин М. та який являється знаряддям вчинення злочину, конфісковано в дохід держави.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту його проголошення.

З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України (єдиний унікальний номер справи № 554/2288/22).

 

Пресслужба суду