flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Викрадення авто, крадіжка та нещирість у ставленні до скоєного послужили підставою призначення суворого покарання

27 квітня 2022, 16:55

Учора, суд засудив мешканця с. Терешки Полтавського району Полтавської області, громадянина Г., який у травні 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, незаконно заволодів транспортним засобом та втікаючи з місця вчинення злочину вчинив ДТП та допустив його псування. У вересні того ж року вчинив крадіжку майна свого роботодавця.

Уникаючи покарання за вчинене, тривалий час, більше п’яти років, перебував у розшуку. За час, що минув після скоєного збитків потерпілим І. та П. не відшкодував і спроби відшкодувати не зробив, у скоєному не розкаявся, що було враховано судом при призначенні покарання, яке суд визначив у виді позбавлення волі на сім років з конфіскацією ½ частини належного йому майна.

Також суд частково задовольнив заявлений потерпілим І. цивільний позов та стягнув з обвинуваченого Г. на користь потерпілого І. майнову шкоду в сумі 113437,81 грн та моральну шкоду в розмірі 10000 грн.

На цей час вирок суду не набув чинності та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України (єдиний унікальний номер справи № 554/6104/16-к).

Пресслужба суду