flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років за ґратами проведе мешканець м. Донецьк за вчинення державної зради

10 червня 2022, 16:11

Учора, суд засудив мешканця м. Донецьк, громадянина С., який визнав правомірною збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році й тимчасову окупацію частини території України, а також вчинив державну зраду, тобто діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, перейшовши на бік ворога в умовах воєнного стану.

Крім цього, він же, будучи громадянином України та перебуваючи на території Донецької і Сумської областей, маючи досвід військової служби, в порушення Конституції та законів України, вчинив злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

В ході судового розгляду справи обвинувачений С. визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному, що було враховано судом при призначенні покарання, яке суд визначив у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

На цей час вирок суду не набув чинності та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.