flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двоє українців отримали покарання за вчинення державної зради

04 липня 2022, 18:20

Сьогодні, суд розглянув ще два кримінальних провадження та засудив двох громадян України  до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, кожного.

Обвинувачені Є., 1975 р.н., уродженець м. Цілиноград Республіки Казахстан  та Т., 1999 р.н., уродженець с. Петропавловка Шахтарського району Донецької області отримали покарання за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

В кожному випадку, обвинувачені повністю визнали свою вину у скоєному, що було враховано судом при призначенні їм покарання.

Наразі вироки не набули чинності та можуть бути оскаржені до апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня їх проголошення.

 

Довідково: 

Відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада -  діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану, караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України, створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

 

Пресслужба суду