flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сайті Ради суддів України опубліковано оновлену карту навантаження на суддів у судах

01 листопада 2023, 12:40

На сайті Ради суддів України опубліковано оновлену інтерактивну карту з орієнтовними розрахунками нормативів навантаження на суди та суддів з урахуванням кількості справ, які розглядалися судами за 9 місяців 2023 року.

Дана карта розроблена і використовується з метою обліку статистичних даних та доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах на основі кількості справ, які надходять на розгляд до суду.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Ради суддів України в розділі: Документи, Нормативи навантаження.

Вперше такий розрахунок було використано зі статистичними даними за 2019 рік. Відтоді оновлення карти відбувається щорічно, а в період війни - щоквартально.

Окрім нормативної чисельності у ній відображена інформація щодо кількості судових справ, що надійшли до суду, інформація про штатну та фактичну чисельність суддів.

Попереднє опрацювання отриманої інформації показало, що суди, навіть у час війни, працюють з нерівномірним навантаженням.

У Раді суддів України зазначають, що навіть побіжний аналіз кількості справ, які надходять в суди і розглядаються суддями, засвідчує зростання попиту громадян на правосуддя.

 

За інформацією пресслужби Ради Суддів України