flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заслужена відзнака

15 лютого 2018, 10:23

Міністерство юстиції України висловило вдячність Октябрському районному суду м.Полтави за ефективну взаємодію з уповноваженими органами з питань пробації щодо впровадження досудової доповіді.

            Проведене у Міністерстві юстиції узагальнення даних щодо стану складення досудових доповідей засвідчив, що з початку року уповноваженими органами з питань пробації отримано 22,1 тис. ухвал суду щодо складення досудових доповідей, на виконання яких складено та направлено до суду 20,4 тис доповідей.

            Аналіз досудових доповідей показав, що у 75% обвинувачені скористалися правом взяти участь у її підготовці, а у 87,6% думка суду співпала з висновком про можливість виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства.

            Практика взаємодії Октябрського районного суду м.Полтави з уповноваженими органами з питань пробації щодо складання досудової доповіді наразі є однією з найкращих та найрезультативніших в Україні та може вважатися прикладом для інших, а також свідченням високого потенціалу розвитку національної системи правосуддя для міжнародних партнерів.

 

 

            Прес-служба суду