flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід обвинученому у кіберзлочинах

27 лютого 2018, 10:23

Застосовано запобіжний захід відносно підозрюваного в організації міжнародної злочинної платформи щодо кіберзлочинів

 

 

26 лютого 2018 року Октябрським районним судом міста Полтави розглянуто клопотання СУ ГУНП в Полтавській області про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відносно організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як “Avalanche” Геннадію Капканову та визначено тримати його під вартою протягом 60 діб.

 

Раніше, 02 грудня 2016 року Октябрським районним судом міста Полтави надано дозвіл на затримання та доставку підозрюваного Капканова Г.Г. для участі у розгляді клопотання про застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

03 квітня 2017 року Генеральним секретаріатом Інтерполу – Геннадія Капканова оголошено у міжнародний розшук.

 

Ухвалою Октябрського районного суду м.Полтави від 12 квітня 2017 року відносно Геннадія Капканова обрано запобіжний захід – тримання під вартою, як підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу) за яке визначено покарання від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

 

25 лютого 2018 року Капканова Г.Г., на підставі ухвали Октябрського районного суду міста Полтави від 02 грудня 2016 року, затримано у місті Києві та доставлено до міста Полтави для розгляду клопотання про застосування обраного запобіжного заходу.

 

На теперішній час процесуальні дії щодо здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження тривають.

 

 

 

            Прес-служба суду