flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування поширення неправдивих відомостей суддею Гольник Л.В.

28 січня 2019, 11:52

У зв’язку з постійним поширенням неправдивих відомостей суддею Октябрського районного суду м.Полтави Гольник Л.В. Октябрський районний суд м.Полтави вимушений повідомити наступну інформацію.

 

Указом Президента України № 429/2018 від 19 грудня 2018 року суддю Гольник Л.В. призначено на посаду судді вказаного суду безстроково.

 

Протягом 3 років 8 місяців вказана суддя не виконувала повноваження щодо здійснення правосуддя, а за весь цей час до питання визначення спеціалізації судді Октябрського районного суду м.Полтави поверталися неодноразово, що було викликано як змінами у організації роботи суду, так і необхідністю уточнити деякі моменти у цьому напрямку.

Останній раз, 20 грудня 2016 року суддями було прийнято рішення про уточнення спеціалізації усім суддям Октябрського районного суду м.Полтави, окрім Гольник Л.В. – зважаючи на її відсутність на цих зборах суддів та принципову позицію відносно всіх моментів діяльності суду!

 

Так як спеціалізація цієї судді не була визначена на той момент, головою суду було призначено збори суддів на 22 грудня 2018 року, про що було повідомлено всіх суддів, у тому числі і Гольник Л.В., яка перебувала у відпустці, з якої повинна була вийти саме 22 грудня 2018 року.

 

20 грудня 2018 року від Гольник Л.В. надійшло клопотання про перенесення зборів суддів на іншу дату, у зв’язку з запрошенням її головою Ради суддів України Ткачуком О.С. на засідання Ради суддів України, яке відбулося 21.12.2018 року.

           

Голова суду разом з колективом суддів Октябрського районного суду м.Полтави погодилися перенести призначені на 22 грудня 2018 року збори суддів з метою недопущення порушення прав судді Гольник Л.В. щодо висловлення своїх пропозицій про визначення їй спеціалізації та прийняття участі у голосуванні.

 

Оскільки судді Гольник Л.В. не було визначено спеціалізацію з розгляду справ певної категорії, а до роботи вона приступила 22 грудня 2018 року, її було включено до переліку суддів, яким необхідно було здійснювати авторозподіл справ без зазначення спеціалізації.

 

22 грудня 2018 року, близько 11 години, суддя Гольник Л.В. звернулася із заявою про надання їй одного дня відпустки 27 грудня 2018 року, у зв’язку з необхідністю подання нею документів для оформлення візи, а відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду (далі Положення) не розподіляються щодо конкретного судді судові справи та матеріали кримінального провадження, що надійшли за три календарні дні включно до початку відпустки або відрядження судді, якщо її тривалість становить чотирнадцять календарних днів або менше.

 

У зв’язку з обставинами, що склалися, судді Гольник Л.В. було дійсно розподілено 8 судових справ за загальною спеціалізацію, які відповідно до розпорядження керівника апарату суду, були передані на розгляд іншим суддям у відповідності до вимог Положення.

 

Наступну дату зборів суддів визначили 26 грудня 2018 року.

 

26 грудня 2018 року об 11 год. 30 хв. розпочалися збори суддів, але суддя Гольник Л.В. у черговий раз у зухвалій формі продемонструвала неповагу до суддів, демонстративно покинула місце проведення зборів, образливо висловившись на адресу своїх колег, назвавши їх страусами, навіть не маючи на меті висловити свою позицію щодо будь-якої спеціалізації.

 

Суддя Гольник Л.В. усіма можливими способами уникає від роботи та здійснення правосуддя.

Так, 22 грудня 2018 року – одразу, як вийшла із попередньої відпустки,  звернулася з заявою про надання їй іншої відпустки (хоча протягом 2017-2018 років, перебуваючи без повноважень у відпустку не ходила). Відпустку просила з 11 січня 2019 року на 15 днів, а отже, відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу, справи не повинні були їй розподілятися за 14 днів. Надана відпустка закінчується 28 січня 2019 року;

24 січня 2019 року суддя Гольник Л.В. опублікувала на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» відомості про те, що її запрошено для участі у круглому столі, тому вона «змушена» знову брати відпустку, так і не приступивши до виконання її безпосередніх обов’язків. 28 січня 2019 року, вийшовши із попередньої відпустки, з самого ранку суддя Гольник Л.В. передала через канцелярію суду заяву про надання їй відпустки тривалістю 16 календарних днів у зв’язку з необхідністю підготовки та участі у роботі круглого столу 22-23 лютого 2019 року та судових засіданнях 14 та 19 лютого 2019 року.

 

У разі надання наступної відпустки, відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, справи не повинні розподілятися судді на розгляд саме з 28 січня 2019 року, тобто це ще раз дає підстави вважати, що вона у категоричній формі відмовляється працювати, а отже і здійснювати правосуддя.

 

Враховуючи, що у Октябрському районному суді м.Полтави найбільше навантаження в області та те, що у даний час усі судді суду проходять кваліфікаційне оцінювання і частина його, а саме психологічне тестування припадає на лютий 2019 року, що спричинить додаткове навантаження, головою суду відмовлено у наданні чергової відпустки, так як вона не передбачена затвердженим у суді графіком відпусток, яким враховано усі особисті побажання судді Гольник Л.В., та суперечить інтересам усього суду.

 

Отже, з 19 грудня 2018 року суддя Гольник Л.В. не здійснює правосуддя, не розглянула жодної справи, і всіма можливими способами уникає цього.

 

Ознайомитися із заявою судді про відпустку та відповіддю голови суду можна за посиланням Zayava.pdf.

 

Прес-служба суду