flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За заподіяння тяжкого тілесного ушкодження полтавець проведе за ґратами 7 років

29 квітня 2021, 16:56

Верховним Судом залишено в силі вирок Октябрського районного суду м.Полтави та ухвалу Полтавського апеляційного суду, яким 21-річного місцевого жителя засуджено до 7 років позбавлення волі.

У березні 2018 року у Полтаві, на вул. Небесної Сотні, 13, в розважальному закладі «Робін Гуд», чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, разом з іншою особою, провадження щодо якої виділено в окреме провадження, використовуючи незначний привід для конфлікту, проявляючи явну неповагу до правил поведінки в громадських місцях, ігноруючи норми моралі, з хуліганських мотивів, вчинили сварку з потерпілим, під час якої раптово завдав удар кулаком у голову громадянину К. В цей час, хуліганські дії обвинуваченого та іншої особи, припинили працівники охорони закладу, змусивши їх заспокоїтись і залишити приміщення.

Однак після цього, обвинувачений та інша особа, помітивши потерпілого на зупинці громадського транспорту навпроти входу до розважального закладу, який в цей час чекав на таксі, продовжили свої хуліганські дії та, проявляючи особливу зухвалість і явну неповагу до існуючих правил та норм поведінки, прагнучи самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб, діючи спільно та узгоджено, з хуліганських мотивів, вчинили раптовий напад на потерпілого. В ході нападу, обвинувачений вдарив пляшкою по голові потерпілого, а інша особа, схопила потерпілого за одяг, повалила на асфальт та завдала йому не менше трьох ударів кулаком в голову. Незважаючи на те, що потерпілий знепритомнів і не міг вчиняти активних дій та опору у відповідь на застосоване насильство, обвинувачений та інша особа, завдали ногами не менше тринадцяти ударів по голові та тулубу потерпілого, внаслідок чого спричинили йому середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження за ознакою тривалого розладу здоров’я та тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.

Обвинувачений отримав покарання за хуліганство та нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження небезпечного для життя потерпілого в момент заподіяння, вчинені групою осіб (ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 121 КК України).

Постанова Верховного Суду остаточна й оскарженню не підлягає.

З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/330drqA

 

Прес-служба суду