flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років за ґратами за розбійний напад на обмінний пункт валюти

03 червня 2021, 17:13

Сьогодні, колегією суддів Октябрського районного суду м. Полтави на 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна  засуджено громадян Б. і П. за ч. 4 ст. 187 КК України (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

 

Під час судового розгляду було встановлено, що у березні 2020 року, обвинувачені  Б. і П.  за попередньою змовою між собою, вчинили розбійний напад на обмінний пункт валюти ТОВ «24 Онлайн»  у м.Полтаві.

 

21 березня 2020 року, приблизно о 06 год 15 хв., обвинувачені  Б. і П.  на автомобілі прибули до обмінного пункту валюти, де протягом дня вели спостереження, чекаючи слушного моменту для вчинення розбійного нападу.

 

Вже о 17 год 33 хв., переконавшись у відсутності в приміщенні обмінного пункту відвідувачів та інших осіб, використали для проникнення всередину відчинені касиром двері, яка виносила сміття. У приміщенні пункту обміну валют, вони  пройшли до службового відділення, знаючи, що там можуть зберігатися грошові кошти та туди доступ стороннім особам обмежено. Далі обвинувачений   П., у присутності Б., з метою залякування продемонстрували перед потерпілою В. пістолет «Stalker», який вона сприйняла за вогнепальну бойову зброю та наказали їй відчинити сейф, де на той час зберігалися грошові кошти у  вигляді 3980 Євро, 3850 польських злотих, 365 фунтів стерлінгів, 50600 російських рублів, 100 чеських крон.  Однак через страх та хвилювання потерпіла В. не змогла відчинити сейф, через що П. заволодів грошовими коштами, які лежали на столі в розмірі 37010 гривень та 9016 доларами США та передав їх Б., який поклав ці гроші в пакет та вони покинули приміщення обмінного пункту, розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

 

В ході розгляду матеріалів кримінального провадження обвинувачені Б. та П. вину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення визнали повністю.

 

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України (єдиний унікальний номер справи № 554/5598/20).

 

Пресслужба суду