flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у стрілянині в центрі Полтави обрано запобіжні заходи

08 липня 2021, 14:57

Сьогодні, слідчим суддею Октябрського районного суду м.Полтави двом підозрюваним у вчиненні стрілянини в центрі Полтави обрано запобіжні заходи строком на 2 місяці: 28-річному полтавцю обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в нічний період часу з 22 години 00 хвилини по 06 годину 00 хвилин наступного дня, а 30-річному жителю Великої Багачки обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За даними слідства, у березні цього року вночі на вул. Ляхова у Полтаві, маючи умисел на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, чоловіки взяли із салону автомобіля, що перебував у користуванні одного із фігурантів, пістолет «Baredda S56», з якого по черзі намагалися здійснити постріли. У подальшому, отримавши до рук зброю, житель Великої Багачки зробив два постріли вгору і передав пістолет полтавцю, який поклав його до салону авто, після чого на вказаному автомобілі особи залишили місце події.

У ході огляду місця події правоохоронцями вилучено патрони, які за висновком судово-балістичної експертизи, придатні для стрільби снарядом травматичної дії. 

 

Чоловікам повідомлено про підозру у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба суду