flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у виготовленні та реалізації психотропних речовин обрано запобіжні заходи

09 липня 2021, 15:46

Сьогодні, слідчим суддею Октябрського районного суду м.Полтави двом жителям Полтави та Київської області обрано запобіжні заходи строком на 2 місяці: 38-річному полтавцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, а 36-річному жителю Київської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 181 600 гривень.

За даними слідства, полтавцем організовано протиправну схему надходження заборонених речовин, які виготовляли за допомогою лабораторного обладнання у квартирі будинку на території одного з населених пунктів Київщини. Із сусідньої області до Полтави психотропні речовини особи пересилали або перевозили особисто та у подальшому розфасовували і розповсюджували шляхом «закладок». Документування незаконної діяльності правоохоронцями здійснювалося упродовж тривалого часу.

У ході обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено пакети з порошком, зовні схожим на психотропну речовину – метамфетамін, обладнання для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин, банківські картки тощо.

 Чоловікам повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин, вчинених в особливо великих розмірах, повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба суду