flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід депутатові, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди

04 вересня 2021, 13:00

Сьогодні, слідчим суддею Октябрського районного суду м. Полтави обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 681 тис. грн, щодо депутата Полтавської міської ради, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, вказана особа та начальник одного з управлінь Полтавської міської ради вимагали у громадянина 5 тис. дол. США за видачу паспорта фасаду об’єкта нерухомості, розташованого у центрі міста Полтави та не притягнення його до відповідальності за проведену реконструкцію будівлі.

Неправомірну вигоду необхідно було розділити: 2 тис. дол. надати до початку оформлення документів, решту – після їх видачі. Після одержання другої частини хабара депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба суду