flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації поширеної на окремих телеграм-каналах

04 січня 2023, 15:30

Прес-служба Октябрського районного суду м. Полтави спростовує повідомлення, яке було поширене на окремих телеграм-каналах про нібито допущені порушення вимог п. 2.3.3. Положення про автоматизовану систему документообігу суду при визначенні слідчого судді для розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади у кримінальному провадженні № 22022170000000189 від 15 грудня 2022 року за ч. 2 ст. 114-2 КК України (справа № 554/47/23), відповідно до якого не розподіляються щодо конкретного судді судові справи, що надійшли за три робочих дні до початку відпустки, якщо її тривалість становить менше чотирнадцяти календарних днів.

Зважаючи на воєнний стан, введений в Україні, та зміною підсудності справ Московського та Фрунзенського районних судів м. Харкова, внаслідок чого до Октябрського районного суду м. Полтави для розгляду направлено понад 8000 справ, зборами суддів від 02 грудня 2022 року до засад здійснення судочинства в Октябрському районному суді м. Полтави було внесено зміни, відповідно до яких до закінчення розподілу справ, що надійшли за підсудністю, автоматичний розподіл справ щодо конкретного судді здійснюється до останнього дня перебування на робочому місці перед відпусткою включно. В разі ж терміновості розгляду справи та неможливості її розгляду до початку відпустки, суддя, якому надійшла така справа, звертається до керівника апарату суду з заявою про проведення автоматичного перерозподілу справи для її розгляду іншим суддею.

В даному випадку суддя, яка повідомила інформацію про нібито допущені порушення вимог вищезазначеного Положення, через відсутність її на зборах суддів, на яких приймалось рішення про внесення змін до засад здійснення судочинства в суді, не знала про їх прийняття, що і стало, напевно, причиною появи інформації, яка не відповідає дійсності.

Прес-служба суду наголошує, що автоматичний розподіл для визначення слідчого судді для розгляду вказаних вище клопотань було проведено у повній відповідності до чинного законодавства.