flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Провину харків’янина у вбивстві «безхатька» не було доведено. Суд постановив виправдувальний вирок.

26 лютого 2024, 14:26

26.02.2024 року колегія суддів Октябрського районного суду м. Полтави завершила розгляд кримінального провадження щодо громадянина Г., який обвинувачувався за ч. 1 ст. 115 КК України в умисному вбивстві «безхатька», у ніч з 19 на 20 листопад 2021 року, по проспекту Тракторобудівників в  м. Харкові.

За встановлених обставин справи обвинувачений у цей час знаходився вдома у своєї співмешканки та звідти нікуди не виходив, потерпілого не знає й ніколи не бачив. Його маршрут руху та вбрання того вечора ретельно перевірений судом за даними відеоспостереження.

Жодних доказів, які би вказували на обвинуваченого як особу, що вчинила злочин стороною обвинувачення суду не надано. У нього, в його житлі слідів злочину не виявлено. На місці пригоди теж не зафіксовано хоча би яких-небудь ознак присутності там обвинуваченого. Ніхто зі свідків та потерпілий теж не викривали обвинуваченого. Знаряддя злочину не встановлено.

Інші версії події поліцією не перевірялись. Обвинувачення будувалось не на доказах, а на припущеннях прокурора, що є неприпустимим.

Судом при вирішенні справи було застосовано Конституцію України, Конвенцію про захист прав і основоположних свобод, низку рішень Європейського Суду з прав людини, положення кримінально-процесуального законодавства та актуальні постанови Верховного Суду.

Наразі вирок суду не набрав чинності та може бути оскаржений до апеляційного суду протягом 30 днів.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному реєстрі судових рішень за № 554/2335/22.

 

Пресслужба суду