flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою обрано керівнику районного управління Держпродспоживслужби

05 вересня 2024, 16:35

Сьогодні, слідчим суддею Октябрського районного суду м.Полтави обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів щодо керівника районного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, яки йпідозрюється  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Також, слідчим суддею визначено заставу в розмірі 121120грн, яка вдвічі перевищує суму отриманої неправомірної вигоди. В разі внесення застави, підозрюваний звільняється з-під варти під заставу.

Крім того, судом задоволено клопотання про відсторонення підозрюваного від посади строком на 2 місяці. 

За даними слідства, посадовець налагодив злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання. З метою отримання коштів фальсифікувалися заяви та звернення громадян про нібито порушення щодо дотримання безпечності харчових продуктів та санітарних вимог з боку підприємців. Надалі працівники районного управління організовували позапланові перевірки підприємницької діяльності. За непритягнення до відповідальності та вигадані порушення підприємці повинні були надавати хабарі. Так, в одного представника бізнесу вимагали 60 000 грн. Окрім того, у подальшому він повинен був щомісяця заносити 10 000 гривень за невтручання у його підприємницьку діяльність.

Після одержання неправомірної вигоди 03.09.2024 підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України працівниками правоохоронних органів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба суду