flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено винного у скоєнні вбивства біля нічного клубу «Граммофонъ»

18 березня 2019, 09:58

15 березня 2019 року колегією суддів Октябрського районного суду м.Полтави у складі головуючого – судді Савченка А.Г., суддів – Микитенка В.М. та Січиокно Т.О. розглянуто справу щодо вбивства людини біля нічного клубу «Граммофонъ», що по вулиці Соборності, 33 в м. Полтаві.

 

Так, 05 листопада 2018 року громадянин М., виявляючи явну неповагу до існуючих правил і норм поведінки в суспільстві, прагнучи самоутвердитися за рахунок приниження іншої особи, незважаючи на те, що потерпілий не бажав продовжувати з’ясовувати відносини, не проявляв агресії, грубощів чи намірів вчинити фізичне насильство, наніс загиблому тяжкі тілесні ушкодження, які мали загрозу для його життя.

 

Внаслідок заподіяння тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливами під оболонки головного мозку потерпілий помер на місці події через короткий проміжок часу, який обраховувався хвилинами.

 

Вироком суду від 15 березня 2019 року, М. визнано винним у скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів і призначено йому покарання по п. 7 ч. 2 ст. 115 КК та ч. 1 ст. 296 КК України у виді тринадцяти років позбавлення волі.

 

Стягнуто з обвинуваченого М. на користь дружини померлого один мільйон гривень моральної шкоди.

 

Детальніше про обставини вчинення злочину можна дізнатися з вироку розміщеного у Єдиному державному реєстрі судових рішень за №554/27/19.

 

 

Прес-служба суду