flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації, поширеної суддею Гольник Л.В., щодо визначення спеціалізації суддів Октябрського районного суду м.Полтави

24 січня 2019, 12:27

18 січня 2019 року суддею Гольник Л.В. на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» було поширено інформацію щодо визначення спеціалізації суддів Октябрського районного суду м.Полтави, яка не тільки не відповідає дійсності, а і має на меті створення негативного іміджу роботи суду в цілому.

 

Відповідно до статті 20 Кодексу суддівської етики, участь судді у соціальних мережах, Інтернет-форумах та застосування ним інших форм спілкування в мережі Інтернет є допустимими, проте суддя може розміщувати, коментувати лише ту інформацію, використання якої не завдає шкоди авторитету судді та судової влади.

 

Спростовуючи поширені неправдиві відомості, повідомляємо про спеціалізацію суддів Октябрського районного суду м.Полтави:

 

- судді Струков О.М. (голова суду), Антонов С.В., Микитенко В.М., Савченко А.Г., Січиокно Т.О.  спеціалізуються на розгляді кримінальних проваджень, адміністративних справ (КАСУ) та справ про адміністративні правопорушення (КУпАП);

 

- судді Андрієнко Г.В. (заступник голови суду), Блажко І.О, Тімошенко Н.В., Чуванова А.М., Материнко М.О., Гальонкіна Ю.О., Бугрій В.М., Троцька А.І., Савченко Л.І., Шевська О.І. спеціалізуються на розгляді цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення та є слідчими суддями.

 

Спеціалізація усім суддям визначена відповідно до рішень зборів суддів.

 

Після призначення судді Гольник Л.В. на посаду судді безстроково, відповідно до Указу Президента України № 429/2018 від 19 грудня 2018 року, одразу було призначено збори суддів на 22 грудня 2018 року для визначення спеціалізації вказаній судді, які за клопотанням останньої було перенесено на 26 грудня 2018 року.

 

Рішенням зборів суддів від 26 грудня 2018 року, було підтримано пропозицію голови суду (повний текст за посиланням zvernennya), внесену відповідно до п. 9 ст. 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», яким передбачено, що саме голова місцевого суду вносить на розгляд зборів суду пропозиції щодо кількості та персонального складу слідчих суддів, та було визначено, що суддя Гольник Л.В. буде спеціалізуватися на розгляді справ, віднесених до компетенції слідчих суддів (копія рішення зборів суддів за посиланням rishennya_zboriv) та справ про адміністративні правопорушення.

Справи про адміністративні правопорушення (КУпАП) розглядаються усіма суддями суду без виключення, тому і судді Гольник Л.В. визначено спеціалізацію з розгляду справ про адміністративні правопорушення.

 

При проведенні зборів суддів на яких вирішувалося це питання, суддя Гольник Л.В. у черговий раз у зухвалій формі продемонструвала неповагу до суддів, демонстративно покинула місце проведення зборів, образливо висловившись на адресу своїх колег, навіть не маючи на меті висловити свою позицію щодо будь-якої спеціалізації.

 

Суддю Гольник Л.В. з незрозумілих причин не влаштовує визначена їй спеціалізація.

 

Запропонована головою суду та підтримана більшістю голосів суддів на зборах суддів спеціалізація є стадією кримінального процесу і саме за кримінальною спеціалізацією суддя Гольник Л.В. має належний фаховий рівень, оскільки склала анонімне тестування та виконала практичне завдання у межах процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді саме за цією спеціалізацією, а основним завданням слідчого судді є дотримання основоположних прав та свобод учасників кримінального провадження, за які неухильно бореться суддя Гольник Л.В. Вказану суддю не цікавить об’єм навантаження у слідчих суддів Октябрського районного суду м.Полтави.

 

Черговий пост у мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/LarysaGolnyk/posts/503027133437427)  містить інформацію, що суддя Гольник Л.В. має на меті ухилятися від здійснення правосуддя, але звертаємо увагу, що за наявності таких обставин, керівництво суду залишає за собою право негайно звернутися до повноважних органів з метою притягнення судді до відповідальності.

 

 

 

Прес-служба суду